Historien og fordelene ved risbudding
Rice pudding er en klassisk dessert, der har været nydt i århundreder. Denne trøstende og lækre godbid kan nydes på alle årstider og ved alle lejligheder. Vi tager et kig på risbuddingens historie og fordele for at lære, hvorfor det er en så elsket ret rundt om i verden.
Risbudding menes at have sin oprindelse i Kina, hvor den blev nydt så tidligt som 2000 f.Kr. Derfra spredte den sig til Indien, hvor der var rigeligt med ris, og derefter til Europa i middelalderen. Siden da har det været en populær dessert i mange kulturer, og hvert land har givet opskriften sit eget unikke præg ved at tilføje krydderier, frugt, nødder og andre ingredienser.
Uanset om den serveres varm eller kold, almindelig eller pyntet med toppings, krydret med kanel eller kardemomme, lettet op med fedtfattig mælk eller med fløde – der er ingen tvivl om, at alle elsker en god skål risengrød! Den er nem at lave derhjemme med enkle ingredienser plus eventuelle blandinger, som du måske har ved hånden, f.eks. tørret frugt eller nødder. Plus det giver ernæringsmæssige fordele som fibre og mikronæringsstoffer, så du kan nyde denne velsmagende godbid uden at ofre dine sundhedsmål! Smagsprøv nogle forskellige typer risengrød i dag for at finde ud af, hvilken kombination der passer bedst til din smag!