Mad til konfirmation skal man ikke gå glip af
mad til konfirmation er jo en essentiel del af det at skulle holde en konfirmation.
Det er klart, at det ikke er det, som der aller øverst på prioriteringslisten, men det er godt nok tæt på.
For der vigtigste er jo, at barnet bliver konfirmeret, at man har fundet et lokale til festen, og at gæsterne kan komme, samt at man har nogle gaver med.
Men så kommer det med maden også lige bagefter.
I gamle dage var det noget, som man lavede selv, men i nyere tid er det blevet moderne, at man bestiller det udefra, og så hyrer man nogle i familien, der har forstand på at servere, vaske op og tage af bordet, som der tager sig af de opgaver.
Nogle gange ser man da også, at man hyrer folk til at lave maden i det lokale, som man er i eller i et tilstødende lokale, men det er ikke alle, der har den mulighed.
Det er bare nemmere, at man har andre til at tage sig af de opgaver med serveringen samt at lave maden, da man har meget andet at tage sig af den dag som forældre, når man skal afholde en konfirmation.
Hvad bliver der af mad til konfirmationen?
De fleste danskere har fået flere penge mellem hænderne, så man netop kan vælge mad udefra, hvor man kan få noget mere spændende og interessant, end hvad ens evner ellers tillader en at kunne servere – og man kan ikke rigtig være bekendt at bede andre i familien om at lave så meget mad til dette arrangement.
Så bliver der mere tid til at skrive sange, lave hyggelige selskabslege og finde på et sted, som de mindste kan fornøje sig med at have det sjovt, når de ikke gider sidde til bords længere.
På den måde bliver der mere fokus på det med at fejre konfirmanden, end der går tid med at lave alt det praktiske, som der tager tid fra det, som man egentlig hellere ville bruge tiden på, og som der giver mest mening, når det er en selv, der kender barnet bedst.