Sport og friluftsliv

Hvad er Paddle og hvordan man spiller det?

Paddle er en sport, der er let at lære, men som også kan spilles i konkurrencer. Det er en fantastisk måde at tilbringe tid med venner og familie på, samtidig med at man får noget motion ind. Det er også en god måde at introducere dig selv til racquetsportens verden på. Så hvis du har haft lyst til at give paddle en chance, er denne guide til dig 

Det grundlæggende i padle 

Paddle ligner tennis eller squash, idet det involverer to spillere eller hold, der slår en bold frem og tilbage over et net. Forskellen mellem paddle og disse andre racketsportsgrene ligger primært i det anvendte udstyr. I paddle bruger spillerne træpaddler i stedet for racketter. Disse padler er normalt kortere end racketter og har ingen strenge, hvilket giver mulighed for mere kraft bag hvert slag. Selve banen er også mindre end en tennisbane, hvilket gør det lettere for nybegyndere at lære at spille hurtigt 

Sådan spiller du padle 

For at begynde at spille paddle står den ene spiller i hver sin ende af banen, mens den anden spiller serverer bolden fra sin side af banen over nettet ind på modstanderens bane. Når bolden er blevet serveret, skiftes begge spillere til at slå den frem og tilbage, indtil den ene spiller ikke returnerer den korrekt (misser eller slår ud). Der gives point, når modstanderen ikke returnerer dit slag korrekt, og du vinder, når du når 11 point først (så længe du er to point foran) 

Du kan også spille double, hvor to spillere på hver side konkurrerer mod hinanden i hold af to (på samme måde som i tennis). I double består kampene af 15 point, og igen skal man vinde med to klare point forspring for at vinde.

  

Strategier og teknikker til at mestre padle 

Når du først ved, hvordan man spiller paddle, er der stadig masser af strategier og teknikker, der skal mestres, før du bliver professionel! En vigtig teknik er at lære at dreje bolden, så dine modstandere har svært ved at returnere den uden at ramme forkert eller uden at slå ud – dette kan gøre hele forskellen mellem at vinde/tabe et point/spil! Derudover er godt fodarbejde vigtigt – du har brug for god koordination mellem dine fødder for at din kropsposition (stance), når du slår slag ud af balance korrekt, så de går præcis, hvor du vil have dem til! Endelig vil forståelse af forskellige vinkler omkring netstolperne hjælpe dig med at få tætte nok skud forbi dine modstandere, når de mindst venter dem!  

At spille paddle er en spændende sport, der er let nok til at alle kan lære det, men udfordrende nok til at eksperter kan lære det. Det er fantastisk til at tilbringe tid sammen med venner eller familie og samtidig få noget motion ind på samme tid. At lære grundlæggende færdigheder som at servere korrekt samt at mestre avancerede teknikker som at dreje bolde vil hjælpe med at sikre succes på enhver bane! Med øvelse og dedikation kan det at spille paddle blive en af dine foretrukne fritidsaktiviteter – så hvorfor ikke give det en chance i dag?

Vis mere
Close