Uddannelse og Ledelse

Forstå de unge i Skandinavien

Skandinavien er en region, der består af fem lande i Nordeuropa – Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Sverige. Disse lande er kendt for deres progressive socialpolitik, stærke økonomier og levende kultur. Men hvad med de unge mennesker i denne region? Hvem er de, og hvad går de op i? Lad os se nærmere på de unge i Skandinavien 

Uddannelse 

Uddannelsesniveauet er højt blandt de unge i Skandinavien. Næsten alle voksne i alderen 25-34 år har gennemført en eller anden form for videregående uddannelse eller højere – en andel, der er højere end OECD-gennemsnittet. Det betyder, at mange unge mennesker har adgang til de færdigheder og ressourcer, der er nødvendige for at få succes i den moderne økonomi. Som følge heraf er arbejdsløshedsprocenten for de 15-24-årige meget lavere end i andre dele af Europa.  

Ud over uddannelsesniveauet sætter unge i Skandinavien også pris på innovation og kreativitet. Mange universiteter har oprettet inkubatorer og acceleratorer for at hjælpe de studerende med at omsætte deres idéer til reelle virksomheder. Dette tilskynder unge voksne til iværksætteri og til at sætte pris på at skabe noget ud af ingenting 

Sociale spørgsmål 

De unge i Skandinavien brænder også for en række sociale spørgsmål, der spænder fra miljøbeskyttelse til ligestilling mellem kønnene. Faktisk diskuteres disse emner ofte åbent på skoler, universiteter og andre offentlige steder i hele regionen. Unge voksne her værdsætter bæredygtighed og går ofte ind for en større indsats for at reducere vores indvirkning på miljøet gennem foranstaltninger som f.eks. at reducere brugen af plastik eller investere i vedvarende energikilder som vind- eller solenergi. Desuden er der mange unge der bruge en Vape istedet for traditionel rygning. Derudover er de i stigende grad aktive for ligestillingsinitiativer, f.eks. initiativer til mangfoldighed på arbejdspladsen eller mere retfærdige lønstrukturer for både mænd og kvinder.

 

De unge i Skandinavien er en imponerende flok! De værdsætter uddannelse højt og stræber efter innovation både inden for deres uddannelsesinstitutioner og i samfundet som helhed gennem deres indsats for sociale sager som f.eks. miljø og ligestilling mellem kønnene. Alt i alt er det tydeligt, at denne generation ikke er bange for at tænke ud af boksen, når det gælder om at tackle vanskelige udfordringer både i dag og i morgen!

Vis mere
Close