Hobby og Dyr

Dét vidste du ikke om duer

Duer er en af de mest almindelige fugle i vores byer og bygder. Man kan ofte se disse charmerende og elskelige skabninger dytte rundt langs fortove og gader og samle madstykker op her og der. På trods af deres allestedsnærværelse er duerne dog mere, end man umiddelbart kan se. Disse hårdføre fugle har f.eks. mange utrolige tilpasninger, der gør det muligt for dem at trives selv midt i byens travlhed.

En af de mest bemærkelsesværdige ting ved duer er deres evne til at flyve store afstande dagligt. De er afhængige af stærke vinger, der hjælper dem med at svæve over høje bygninger, trafikpropper og alle andre typer af forhindringer i byerne med lethed. Ud over at flyve godt har disse bemærkelsesværdige fugle også en forbløffende retningssans. Selv når de flyver højt over ukendte byer, synes de altid at kende den hurtigste vej hjem igen.

Ud over deres fysiske egenskaber er duer også kendt for at være bemærkelsesværdigt intelligente dyr. Undersøgelser har faktisk vist, at de kan huske menneskers ansigter fra år til år – en bedrift, som stadig undrer mange forskere den dag i dag! Det er klart, at duer har meget at tilbyde os som individer og som art – lad os beskytte disse utrolige skabninger for fremtidige generationer!

Vis mere
Close