Ukategoriseret

Derfor skal du vape

Vaping er blevet et populært alternativ til rygning, da det anses for at være mindre skadeligt end cigaretter. Det indebærer indånding og udånding af en aerosol, der genereres af dampningsapparater som f.eks. e-cigaretter, penne, mods og tanke. Denne aerosol indeholder typisk nikotin, men kan også indeholde andre smagsstoffer og stoffer afhængigt af apparatet.

Den største fordel ved dampning i forhold til rygning er dens potentiale for at reducere skaderne, da det ikke indebærer nogen forbrænding eller indånding af røg, som traditionelle cigaretter gør. Vaping udsætter potentielt også brugerne for færre giftstoffer og kræftfremkaldende stoffer end traditionel cigaretrøg. Undersøgelser har vist, at niveauet af giftige stoffer i damp er betydeligt lavere end i brændbare tobaksprodukter som f.eks. cigaretter. Desuden, mens nikotin er stadig til stede i de fleste dampningsprodukter, men det kan justeres til lavere niveauer end i cigaretter.

En anden fordel ved dampning er dens potentiale til at hjælpe rygere med at holde op med at ryge. En Cochrane Review har vist, at nikotinholdige e-cigaretter kan hjælpe rygere med at holde op med at ryge sammenlignet med ikke-nikotinholdige alternativer. Det blev også konkluderet, at dampning var mere effektivt end nikotinerstatningsterapi som f.eks. tyggegummi og plastre.

Endelig kan dampning være en fordel for miljøet, da det ikke producerer røg eller aske fra andre hænder, som traditionelle cigaretter gør. Det betyder, at der vil være mindre luftforurening forårsaget af rygning, hvilket kan føre til bedre resultater for folkesundheden.

Afslutningsvis kan det konkluderes, at selv om der er behov for yderligere forskning i de langsigtede virkninger af dampning, men man mener i øjeblikket, at det er et mindre skadeligt alternativ til rygning og potentielt kan hjælpe rygere med at holde op med at ryge. Desuden kan dens miljømæssige fordele også være til gavn for folkesundheden. Derfor bør dampning overvejes som en mulighed for dem, der ønsker at reducere risikoen for skadevirkninger fra rygning eller helt at holde op med at ryge. Du kan prøve en Elf bar her.

Vis mere
Close