Hus og have

Den rette varmepumpe

En varmepumpe er en anordning, der overfører varmeenergi fra et sted til et andet, normalt fra et koldere til et varmere sted. Varmepumper anvendes til opvarmning, køling og nedkøling. Den mest almindelige type varmepumpe er en luft-til-vand-varmepumpe, som overfører varmeenergi fra udeluften til vand til opvarmningsformål.

Luft-til-vand-varmepumper bliver stadig mere populære i boliger, fordi de er mere effektive end traditionelle opvarmningsmetoder som f.eks. ovne og kedler. Luft-til-vand-varmepumper kan bruges til enten rumopvarmning eller vandopvarmning. I klimaer, hvor temperaturen er under frysepunktet, kan en luft-til-vand-varmepumpe anvendes til rumopvarmning ved at udvinde varmeenergi fra udeluften og overføre den til det indendørs rum. I klimaer, hvor temperaturen er over frysepunktet, kan en luft-til-vand-varmepumpe anvendes til vandopvarmning ved at udvinde varmeenergi fra udeluften og overføre den til vand til opvarmningsformål.

Luft-til-vand-varmepumper fås både med og uden kanaler. Et kanalsystem leverer opvarmet eller afkølet luft gennem kanaler i hjemmet, mens et kanalløst system leverer opvarmet eller afkølet luft direkte ind i boligen. Luft-til-vand-varmepumper fås også i både horisontale og vertikale konfigurationer. En horisontal konfiguration er bedst egnet til boliger med krybekældre eller loftsrum, mens en vertikal konfiguration er bedst egnet til boliger med kælderrum.

Hvis du overvejer at købe en varmepumpe luft til vand til dit hjem, er det vigtigt at rådføre dig med en kvalificeret VVS-installatør for at afgøre, hvilken type system der bedst opfylder dine behov. Du kan evt benytte dig af Danskvarmeservice, som er virkelig gode til at udføre arbejdet ordentligt. Det er nemlig vigtigt, at det bliver gjort godt. Derfor kan jeg kun anbefale dem.

Vis mere
Close